Creatieve programma’s in zorg en welzijn

Kennis maken?

Benieuwd wat Kwiek voor je zorgorganisatie kan doen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Gratis Kwiekbekje of Ethiekbekje ontvangen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Zorgeloze picknick voor zorgmedewerkers

… om éven bij te komen in coronatijd!

Zorgprofessionals werken in deze tijd harder dan ooit. Van verzorgenden en verpleegkundigen horen we hoeveel er tijdens de coronacrisis wordt gevraagd van hun inzet, flexibiliteit en creativiteit.

Samen mensen letterlijk in het zonnetje zetten

Het indrukwekkende collectief applaus voor de medewerkers in de zorg bracht ons op het idee om zorgprofessionals niet alleen symbolisch in het zonnetje te zetten, maar écht iets te doen voor een aantal van hen. We vroegen Fort aan de Klop om ons te helpen een aantal zorgverleners te laten genieten van een ontspannen momentje.

Het fort, een groene oase midden in de stad Utrecht heeft vanwege de coronamaatregelen noodgedwongen haar poorten gesloten. De perfecte plek om er even helemaal uit te zijn, zonder je zorgen te hoeven maken of je wel voldoende afstand tot anderen kunt houden.

Het plan is snel gemaakt

Fort aan de Klop doet graag mee. Bureau Kwiek mag een aantal zorgmedewerkers uitnodigen voor een relaxte picknick op ’t verlaten fortterrein. Wat fijn om zo wat mensen een hart onder de riem te kunnen steken. Een oproep in ons netwerk krijgt veel positieve reacties. Zelfs mensen die geen gebruik kunnen maken van de uitnodiging, worden er blij van: “Wat een ontzettend lief en leuk idee, deze picknick. Ik kan helaas niet, want ik moet werken, maar de gedachte alleen doet me al goed.”

Relaxt picknicken op het fortterrein

Op een woensdagmiddag staan drie goed gevulde picknickmanden klaar op ’t fort. Drie duo’s melden zich om een paar uurtjes bij te komen van het harde werken en de batterij weer een beetje op te laden. Sommige gasten bezoeken het fort voor het eerst en kijken hun ogen uit. Ieder tweetal zoekt een fijn plekje uit op het terrein, op een kleed of bankje of aan een picknicktafel. Gelukkig werkt het weer goed mee, zoals je ziet op de foto’s.

Enthousiaste reacties

Alle drie de koppels laten na afloop weten te hebben genoten van de zon, de rust en het lekkers. Enkele reacties: “Super bedankt, het was een feestje!”, “Heel erg bedankt voor deze heerlijke picknick.”

Het was fijn om iets te kunnen doen, al was het maar een klein gebaar. We wensen alle zorgmedewerkers veel sterkte toe de komende tijd.
Fort aan de Klop, hartelijk dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *