Creatieve programma’s in zorg en welzijn

De Verhalencirkel

Het is niet altijd eenvoudig in gesprek te gaan en te horen wat mensen echt bezig houdt. De Verhalencirkel helpt hierbij.

De Verhalencirkel is een speels hulpmiddel waarmee je in gesprek kunt gaan over levensvragen. In een 1-op-1 gesprek of in een groep, met iemand die je al langer kent, of iemand die je juist beter wilt leren kennen.

De Verhalencirkel is de winnaar van de ‘Impact Jaarprijs Palliatieve Zorg’ 2016 van het Expertisecentrum Palliatieve Zorg van VUmc in Amsterdam. De Impact-prijs wordt uitgereikt aan een nieuw product of instrument dat de potentie heeft om de palliatieve zorg te verbeteren. Wij zijn blij met deze prijs die laat zien dat de waarde van de Verhalencirkel door experts in het veld erkend wordt.

Klik hier voor een artikel uit AS over de Verhalencirkel (PDF)

De Verhalencirkel

De Verhalencirkel XL

De verhalencirkel is getest door onder andere geestelijk verzorgers, coördinatoren, maatschappelijk werkers, psychologen, verzorgenden en vrijwilligers in ziekenhuizen, verpleeghuizen, hospices en thuissituaties. Zij gingen met behulp van de Verhalencirkel in gesprek met ouderen en cliënten met uiteenlopende zorgklachten. De ervaringen van ouderen, zieke mensen, professionals en vrijwilligers uit het werkveld van de palliatieve zorg zijn unaniem positief.

Inmiddels wordt de Verhalencirkel ook gebruikt in de kraamzorg, jeugdzorg, gehandicaptenzorg, in buurthuizen, maatjesprojecten en in samenwerking met familie.

De Verhalencirkel Workshop
De Verhalencirkel Workshop
De Verhalencirkel Workshop

Workshop: ‘Alweer een goed gesprek!’

Nieuwe manieren om in gesprek te gaan over levensvragen

Behoefte aan extra ondersteuning bij de introductie en het gebruik van de Verhalencirkel in je eigen organisatie? Bureau Kwiek verzorgt de korte inspirerende workshop ‘Alweer een goed gesprek!’ zowel op locatie als in ons atelier in Utrecht. In deze workshops maak je kennis met diverse gespreksopeners en oefen je het gebruik van de Verhalencirkel.

Ervaringen met de Verhalencirkel

Benieuwd naar de ervaringen van anderen?

De Verhalencirkel bestellen

De Verhalencirkel (standaardformaat 38 cm) is te bestellen bij Bureau Kwiek. De Verhalencirkel XL (100 cm) is op aanvraag leverbaar.

Klik hier voor meer informatie

Bureau Kwiek ontwikkelde de Verhalencirkel samen met Netwerk Palliatieve zorg Midden- en Noordwest Twente, met financiële ondersteuning van het SkanFonds en het Vredehof Donatiefonds. Onze speciale dank gaat uit naar de leden van de projectgroep die hebben meegedacht en de Verhalencirkel hebben getest in de praktijk.