Creatieve programma’s in zorg en welzijn

Kennis maken?

Benieuwd wat Kwiek voor je zorgorganisatie kan doen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Gratis Kwiekbekje of Ethiekbekje ontvangen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Dichter bij elkaar op veilige afstand met de Verhalencirkel XL

Een workshop met diepgang voor het hele team

Ervaar hoe je met onze extra grote Verhalencirkel een waardevol gesprek kunt voeren op 1,5 meter afstand. In deze bewogen tijd is een ‘goed gesprek’ belangrijker dan ooit.

De Verhalencirkel opent speels en luchtig het gesprek over levensvragen en levensverhalen. Een prettig steuntje in de rug nu een schouderklopje of een arm om iemand heen minder vanzelfsprekend zijn.

De Verhalencirkel is een mooi en praktisch hulpmiddel dat professionals en vrijwilligers helpt het gesprek aan te gaan over datgene wat er écht toe doet. De Verhalencirkel wordt met succes toegepast in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, het buurtwerk, jongerenwerk, in hospices, bij pastoraal werk en in het contact met mantelzorgers. In 2016 won de Verhalencirkel de Impact Jaarprijs Palliatieve Zorg van het VUmc Amsterdam.

Voor wie

De workshop ‘Verhalencirkel XL’ is bedoeld voor teams en wordt gegeven in de eigen organisatie. Wilt je teams op sprankelende wijze met elkaar in gesprek laten gaan over wat hen echt bezig houdt en tegelijkertijd het gesprek over levensvragen stimuleren en ondersteunen? Dan komen wij graag bij jullie langs.

Wat bieden wij

In een sprankelende bijeenkomst ervaren de deelnemers de kracht van een goed gesprek en hoe de Verhalencirkel daarbij kan helpen. We bieden handvatten en speelse gespreksopeners om het gesprek over levensvragen soepel te laten verlopen. De opgedane kennis is direct toepasbaar in de praktijk. Na afloop laten we een Verhalencirkel XL achter. Om te gebruiken met collega’s of in een 1 op 1 gesprek met bewoners. Zo ben je toch dicht bij elkaar.

Twee vliegen in één klap

Met onze workshop sla je een dubbelslag:
een middag waarop je als team dichter bij elkaar komt
én een inspirerende basis voor mooie gesprekken met bewoners.

Op veilige afstand

Bureau Kwiek verzorgt deze workshop voor groepen van 6 tot maximaal 18 personen. Voorwaarde is dat de locatie beschikt over een ruimte die groot genoeg om de deelnemers op veilige afstand van elkaar te begeleiden. Tijdens de workshop wordt gewerkt in groepjes van maximaal 6 personen.
Wij verzorgen deze workshop voor je op je eigen locatie of in overleg op een externe locatie naar keuze.

Investering

De workshop wordt begeleid door trainers van Bureau Kwiek: Kosten:  Groep van 6 tot 12 personen (1 trainer)  € 900,-
Meer dan 12 personen (2 trainers) € 1400,-

Na afloop van de workshop ontvangt je van ons:
– 1 exemplaar van de Verhalencirkel XL (100 cm), aanschafwaarde € 350,-
– 5 handzame handleidingen
– een set Kwiekbekjes (20 stuks)
– een set Ethiekbekjes (20 stuks)

Meer informatie?

Neem contact op met Patricia van den Brink:
patricia@bureaukwiek.nl / 06 – 1302 1796

Bureau Kwiek ontwikkelde de Verhalencirkel samen met Netwerk Palliatieve zorg Midden- en Noordwest Twente, met financiële ondersteuning van het SkanFonds en het Vredehof Donatiefonds. Onze speciale dank gaat uit naar de leden van de projectgroep die hebben meegedacht en de Verhalencirkel hebben getest in de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *