Creatieve programma’s in zorg en welzijn

Kennis maken?

Benieuwd wat Kwiek voor je zorgorganisatie kan doen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Gratis Kwiekbekje of Ethiekbekje ontvangen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Conclusie programma In voor Mantelzorg: versterken van samenwerking met mantelzorgers loont

Meer betrokken mantelzorgers, meer mogelijkheden voor zorg en ondersteuning voor cliënten en meer werkplezier voor medewerkers. Dat zijn de grootste winstpunten als zorgorganisaties werken aan het versterken van het samenspel tussen beroepskrachten en mantelzorgers. Die conclusie trekken Vilans en Movisie, de uitvoerders van programma In voor Mantelzorg, in hun eindrapportage aan de Tweede Kamer.

In voor Mantelzorg

Binnen In voor Mantelzorg werkten 80 organisaties uit verschillende zorgsectoren een jaar lang aan een betere samenwerking tussen beroepskrachten en mantelzorgers. De belangrijkste resultaten zijn geboekt als het gaat om gelijkwaardiger samenwerking, een visie op het samenspel en een sterkere positie van mantelzorgers. Organisaties hebben gewerkt aan een cultuur waarbij meer ruimte is voor inbreng van mantelzorgers. Ook hun werkwijze houdt nu meer rekening met mantelzorgers in bijvoorbeeld zorgplannen en overleg.

Meer informatie over het programma In voor Mantelzorg:

Klik hier voor de volledige eindrapportage (PDF)
Klik hier voor het persbericht van In voor Mantelzorg (PDF)
Bezoek de site van In voor Mantelzorg

Uw organisatie en mantelzorg

Patricia van den Brink van Bureau Kwiek leverde een bijdrage aan het project en begeleidde vier organisaties in de versterking van hun samenwerking met de mantelzorg. Wij kunnen ook uw organisatie adviseren en begeleiden op het vlak van familieparticipatie. Wilt u daar meer over weten? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *