Creatieve programma’s in zorg en welzijn

Kennis maken?

Benieuwd wat Kwiek voor je zorgorganisatie kan doen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Gratis Kwiekbekje of Ethiekbekje ontvangen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het bacteriebekje helpt verpleeghuizen hygiënischer te werken. Is die trouwring echt zo erg?

De ‘bekjes’ van Bureau Kwiek helpen ieder gesprek op gang.
Het Kwiekbekje is ontwikkeld om elkaar beter te leren kennen en het Ethiekbekje helpt collega’s om in gesprek te gaan over dagelijkse dilemma’s in het werk. Succes verzekerd!

Nieuw: Het Bacteriebekje!
Het nieuwste bekje is het Bacteriebekje. Deze is bedacht in samenwerking met de verzorgenden van beroepsvereniging V&VN om de verspreiding van bacteriën in verpleeghuizen tegen te gaan. Belangrijk, want steeds vaker zijn bacteriën resistent tegen antibiotica. Hierdoor zijn infecties, als blaasontsteking of longontsteking niet goed of zelfs slecht te behandelen.

Hygiëne, richtlijnen en dilemma’s
Hygiënisch werken is belangrijk om de verspreiding van resistente bacteriën te stoppen. Professionals in de zorg weten dit natuurlijk als geen ander. Zij willen dan ook graag ‘schoon’ werken. In de dagelijkse praktijk is dat echter makkelijker gezegd dan gedaan. Medewerkers hebben het te druk of het is geen gewoonte in het team. Daarbij loop je als zorgprofessional bij de uitvoer van de hygiëne-richtlijnen voortdurend tegen allerlei dilemma’s aan. Ligt de focus op huiselijkheid of hygiëne? Mag je in de winter wel met lange mouwen werken? Is die trouwring echt zo erg?

Het Bacteriebekje: omdat praten helpt!
V&VN neemt al ruim twee jaar actief deel aan het programma ‘Aanpak antibioticaresistentie. Waarom een Bacteriebekje?
Als we 1 ding geleerd hebben in die twee jaar, is het wel hoe belangrijk het is om met je team in gesprek te gaan over infectiepreventie en er samen voor te gaan. Waarom is het belangrijk? Wat vraagt het van jou als professional en als teamlid? Wat vind jij nou echt een vies en wil je direct veranderen? Met elkaar het gesprek aan gaan, is een belangrijke stap richting succes.

Meer weten over het Bacteriebekje?
Kijk dan eens hier:  //verzorgenden.venvn.nl/Deskundigheid/Hygienisch-werken
Of stuur een mailtje naar patricia@bureaukwiek.nl

Wil je meer weten over antibioticaresistentie en wat jij kunt bijdragen om dit tegen te gaan? Kijk op http:// www.resistentiepreventie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *