Creatieve programma’s in zorg en welzijn

Kennis maken?

Benieuwd wat Kwiek voor je zorgorganisatie kan doen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Gratis Kwiekbekje of Ethiekbekje ontvangen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Antibioticaresistentie in verpleeghuizen: wat vind jij?

Werk jij als verzorgende of verpleegkundige in een verpleeghuis? Dan horen wij graag jouw mening! In opdracht van de beroepsvereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) verzamelen Patricia en Nicolet dit voorjaar verhalen, opvattingen en ideeën over hygiënisch werken en infectiepreventie in verpleeghuizen. Zo krijgen verpleegkundigen en verzorgenden een belangrijke stem in het project ‘Aanpak antibioticaresistentie verpleeghuizen’ dat sinds september 2016 in opdracht van het ministerie van VWS wordt uitgevoerd.

Steeds meer bacteriën zijn ongevoelig voor antibiotica. Hierdoor zijn infecties in de toekomst minder goed te behandelen. Een groot maatschappelijk probleem waarin verpleeghuizen een belangrijke rol spelen. Zo krijgen bewoners in verpleeghuizen veel antibiotica voorgeschreven. In sommige verpleeghuizen is een derde van de bewoners resistent. Met een goede basishygiëne en verantwoord gebruik van antibiotica valt veel winst te behalen. Dit lijkt eenvoudig, maar door allerlei redenen gebeurt dit in de dagelijkse praktijk nog onvoldoende.

Werk jij in het verpleeghuis en wil je jouw praktijkervaringen rondom infectiepreventie met ons delen? Of ons uitnodigen in jouw team? Stuur dan een mail naar Patricia@bureaukwiek.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *