Creatieve programma’s in zorg en welzijn

Kennis maken?

Benieuwd wat Kwiek voor je zorgorganisatie kan doen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Gratis Kwiekbekje of Ethiekbekje ontvangen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

‘Een 10 voor het gesprek!’

Train-de-trainers dag voor docenten en opleiders in zorg en welzijn, in samenwerking met Reliëf

Wederzijds contact is de basis van goede zorg. In het werken met cliënten, familie en collega’s maakt een goed gesprek het verschil. Uit onervarenheid en verlegenheid gaan leerlingen dit gesprek vaak liever uit de weg.  

Voor u als docent de uitdaging om de drempel te verlagen. Geen makkelijke opgave. De  training  “Een 10 voor het gesprek” staat daarom geheel in het teken hoe u uw leerlingen kunt stimuleren gesprek aan te gaan over wat van betekenis is.

De train-de-trainers dag wordt georganiseerd door Bureau Kwiek en Reliëf. Bureau Kwiek is expert in het leggen van persoonlijk contact. Mogelijk kent u ons van het Kwiekbekje, Ethiekbekje en de Verhalencirkel, laagdrempelige werkvormen die eenvoudig het gesprek openen over levensverhalen, levensvragen en ethische kwesties. Relief zet zich al jaren in voor aandacht voor zingeving in de zorg. Relief ontwikkelde recent een aantal lesbrieven ten aanzien van zingeving, ethiek en inspiratie. Deze lesbrieven bieden praktische handvatten voor u als docent om leerlingen nog beter toe te rusten rondom de dialoog.

Voor wie
Docenten, opleiders en kwaliteitsfunctionarissen in zorg en welzijn.

Wat leer ik
Op deze train-de-trainers dag maakt u kennis met onze aanpak, instrumenten en creatieve werkvormen. U krijgt handvatten hoe u deze kunt integreren in de eigen lespraktijk. De ochtend staat in het teken van het werken met levensverhalen en levensvragen. In de middag ligt de focus op zingeving, ethiek en inspiratie.

Datum workshop
Donderdag 29 september 2016, 10.00 – 16:00 uur

Locatie
Deze training vindt plaats in ‘Atelier Kwiek’, aan de Planetenbaan 100 Maarssen.

Prijs
De kosten zijn € 225, – per persoon. Bij 2 of meer deelnemers betaalt u  € 200 per persoon. Na afloop krijgen alle deelnemers een pakket gespreksopeners, een lesbrief en de DVD menslievende zorg.